2022. augusztus 16. - Ábrahám

Bíróság előtt a fogyatékosokkal szórakozó rendőrök

Vádat emelt az ügyészség három somogyi rendőr ellen, akik idős, értelmi fogyatékos embereket aláztak meg, hogy szórakozzanak rajtuk - értesült a HavariaPress. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat a csurgói rendőrőrs
2008. július 3. csütörtök 08:00 - Hírextra

A vádlottak tavaly februárban két - betörések miatt előállított - szellemi fogyatékost vettek rá különféle megalázó feladatok elvégzésére, amikről felvételeket készítettek egy mobiltelefonnal, sőt a képeket feltették a helyi számítógépes hálózatukra is.

A vádirat szerint a három rendőr mulatságosnak találta, hogy találós kérdésekkel gyötörjék az értelmi fogyatékosokat. A képeken látható, amint a rendőrök parancsára az egyik férfinak úgy kellett csinálnia, mintha autót vezetne, a másiknak közben berregnie kellett. Olyan kérdésekre is választ kellett adniuk, hogy szőrös-e, vagy tüskés a sündisznó nemi szerve; de fogdosniuk kellett egy meztelen nő fényképét is.

Az ügyészség egyébként egy névtelen feljelentés után indított eljárást az egyenruhások ellen, akiknek ügye rövidesen a bíróságon folytatódik majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását