2024. május 5. - Györgyi

A bárányok tüntetnek

Állatvédők tüntettek bárányjelmezben a budapesti Ausztrál nagykövetség előtt, hogy Ausztrália szüntesse meg a kegyetlen hosszú távú vágóállat-kereskedelmet.
2008. július 3. csütörtök 15:40 - Hírextra
A Fauna Egyesület demonstrációjának célja, hogy a nemzetközi "Handle with Care" (Sérülékeny küldemény) állatvédő kampányhoz kapcsolódóan nyomást gyakoroljon az ausztrál kormányra annak érdekében, hogy szüntesse meg az állatok számára szenvedéssel járó hosszú távú vágóállat-kereskedelmet és helyette álljon át a fagyasztott hús hűtve szállítására.

A rendezvényen bárányjelmezbe öltözött magyar önkéntesek képviselték azt az évi 4 millió ausztrál bárányt, melyek a világ egyik legborzasztóbb élőállat-szállítási útvonalán Ausztráliából a Közel- Keletre kénytelenek utazni. A több mint 35 napig tartó szenvedés során évente több tízezer juh leli halálát. Ugyanakkor Ausztrália ugyanezen közel-keleti országokba húst is szállít hűtőkonténerekben, mely az élőállat-szállítás humánus alternatívája, valamint gazdaságilag és kulturálisan is kedvezőbb az ország számára.

Az Ausztrál Nagykövetség képviselője átvette a Fauna Egyesület levelét, melyben azt a kérést fogalmazza meg, hogy az ausztrál kormány az állatok élve szállítása helyett a már szintén kialakult hűtve szállítást helyezze előtérbe és tiltsa meg a hosszú távú vágóállat-kereskedelmet.

A rendezvény a világméretű “Handle with Care" kampányhoz kapcsolódik, melyet az Állatvédő Világszövetség (World Society for the Protection of Animals, WSPA) koordinál.

Kiadó: Fauna Egyesület
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását