2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tüntetésdömping

Szombaton négy - a rendőrség megfogalmazása szerint ellentétes célú - demonstráció lesz a fővárosban, csaknem azonos helyszíneken; a rendőrség következetesen és szigorúan, a fokozatosság elvét betartva lép fel az esetleges rendbontókkal szemben.
2008. július 2. szerda 21:45 - Hírextra
Mint írták, a Szivárvány Misszió Alapítvány az Erzsébet térről vonul szombaton délután az Andrássy úton keresztül az ,56-osok terére, majd három órával később ugyanezen az útvonalon vonulnak végig a Rendszerváltó Fórum rendezvényének résztvevői. A melegfelvonulással egy időben az Andrássy út szervizútjára - a Regnum Marianum emlékműtől a Hősök terén át az Erzsébet térre - jelentett be vonulásos demonstrációt egy magánszemély. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 pedig a Liszt Ferenc téren demonstrál szombaton délután.

A demonstrációkat a rendőrség tudomásul vette, és minden esetben lefolytatta az egyeztetést a bejelentőkkel, akik elfogadták a rendőrség biztonságra vonatkozó javaslatait. A rendőrség felkészült a demonstrációk biztosítására, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a demonstrációk nagyobb atrocitástól mentesen, békésen teljenek, a biztonsági kockázatot pedig a minimálisra csökkentsék - olvasható a közleményben.

Megjegyezték ugyanakkor: a közrend, közbiztonság védelme érdekében következetesen és szigorúan fellépnek a rendezvényeken törvénysértőkkel szemben.

A BRFK közleménye szerint Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban szombaton reggel 6 órától vasárnap reggel 6 óráig. Ennek keretében a rendőrök ellenőrzik többek között azokat a helyszíneket, ahol a rendezvényeken részt vevők megjelenthetnek, valamint a demonstrációk közvetlen környezetét. Az ellenőrzés során a rendőrök feladata, hogy kiszűrjék a közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint azokat, akiknek nem az alkotmányban biztosított jogok békés gyakorlása, hanem a rendbontás, zavarkeltés a céljuk.
A rendőrség felhívja a fővárosiak figyelmét arra, hogy szombaton jelentős forgalomkorlátozások lesznek Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását