2024. május 6. - Ivett, Frida

Meghalt a legöregebb

Elhunyt Csehország legidősebb lakosa: Marie Kráslová 109 éves korában halt meg kedden a Ceské Budejovice-i kórházban. Csak tavasz óta volt kórházban, addig kifejezetten virgoncan bírta az életet: sokáig megőrizte dalos kedvét is.
2008. július 2. szerda 10:31 - Hírextra
A dél-csehországi Hluboká nad Vltavou városka nyugdíjas otthonában élő asszony tavaly novemberben ünnepelte 109. születésnapját. Nagyon jó kedve volt, néhány pohár bort is megivott, s családja körében eldalolta kedvenc nótáit is. Idén tavasszal azonban nagyon legyengült és már állandó kórházi ápolásra szorult.

"Édesanyám állapota májusban fordult válságosra. Azóta csak feküdni tudott, s amikor ébren volt, szinte folyamatosan imádkozott. Mindennap meglátogattam. Nézett rám, de már nem beszélt" - mondta szerdán újságíróknak Anna Nohavová, Kráslová leánya.

A hivatalos statisztikai kimutatás szerint Csehországban a múlt év végén 544, százévesnél idősebb ember élt, s köztük csak 120 férfi.

A csehországi várható átlagos élettartam jelenleg mintegy 75-76 év.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását