2024. április 26. - Ervin

Közös harc a parkolótársaságok ellen

A nyilvánosságra került korrupciós bűncselekmények, illetve a már ismert jogi aggályok egész sora, ismételten rámutattak arra, hogy a társadalom közérzetének szempontjából fontos, és prioritást élvező feladattá lépett elő a parkolás jelenlegi rendszerének
2008. július 2. szerda 08:07 - Hírextra
A mostani rendszer megbukott és ebben a formában a további működtetése a szükséges erkölcsi és szakmai hátteret is nélkülözi. Kérjük, hogy a kormány soron kívül vegye napirendre az ügyet, nevezzen ki kormánybiztost és hozzanak létre egy vizsgáló bizottságot. Amíg a rendszer tiszta működése ezt nem teszi újra elfogadhatóvá, szüntessék meg a fizető parkolást. Azon politikusok, és állami tisztségviselők, akik ennek a korrupt, a társadalmi elfogadottságot nélkülöző rendszernek a védelmére kelnek, alkalmatlanok a köz által rájuk bízott feladatkör betöltésére. Bízunk benne, hogy ezt Önök is így látják, és megteszik a szükséges lépéseket. Ezzel párhuzamosan a Magyar Demokratikus Unio fővárosi szervezete, közlekedési szakemberek, az Emberibb Parkolásért Mozgalom és további civil szervezetek bevonásával, kidolgozza a fizető parkolás társadalmilag is elfogadható működésének módozatait, illetve egy felügyeleti szerepkörrel megbízott társadalmi szervezet működésére is javaslatot tesz, melynek a rendszer szabályozása, és a bevételek felhasználása területén is beleszólási jogot kell biztosítani. Az MDU és a civil szervezetek célja a társadalmi igazságosságot súlyosan sértő túlkapások, a korrupció és a közpénzek magán zsebekbe való eltűntetésének megakadályozása. Az állampolgári jogok Országgyűlési Biztosának OBH 1495/ 2006 számú jelentése is taglalja a jogsértéseket. Az emberek számára egyértelművé vált, hogy a politika mellett sunyin meghúzódó érdekkörök bármit megtehetnek velük, hiszen a kifosztásukhoz hátteret biztosítva még rendeleteket és törvényeket is felsorakoztattak. Ennek következtében, egyre nagyobb a társadalmi ellenállás, hiszen a fizetőparkolás, messze eltért az eredeti rendeltetésétől. Ideje, hogy megállítsuk ezt az erkölcstelen, torz rendszert és a parkolásból befolyó pénzeket végre a köz érdekeinek és elvárásainak szem előtt tartásával használjuk fel.

Tisztelt kormány! A Magyar Demokratikus Unio, a civil szervezetek, és az állampolgárok nevében és velük közösen fordul Önökhöz segítségért, hogy az Önökre bízott hatalom erejével, gyors és határozott lépésekkel, tegyenek rendet ezen a területen. Kérjük, hogy a lakosságnak azzal nyújtsanak erkölcsi elégtételt, hogy azon kapzsi és tehetségtelen politikusokat, akik elkótyavetyélték a rájuk bízott értékeket, a törvény szigorát igénybe véve hozzák legalább olyan kellemetlen helyzetbe, mint ahogy ők tették ezt a választóikkal. Ezen lépésekkel vissza tudják adni az embereknek, a politikusokba és a tiszta közéletbe vetett hitét.

Tisztelt Hölgyek, tisztelt Urak, Önöké a lehetőség és egyben a felelősség is! Kérjük, hogy a köz érdekében, és a tisztesség nevében merjenek bátor és igazságos döntéseket hozni!

Kiadó: Magyar Demokratikus Unio MDU
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását