2024. március 29. - Auguszta

Jöjjön össze az Országgyűlés!

A Magyar Demokrata Fórum javasolja az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a szociális- és munkanélküli ellátások megnyugtató rendezése érdekében. A halaszthatatlan reform mellett támogatja a Fidesz azon javaslatának napirendre vételét is.
2008. július 2. szerda 18:35 - Hírextra
Ma Magyarországon az egyik legsürgetőbb kérdésnek számít az igazságtalan, a munkavállalással szemben a munkanélküliséget támogató segélyezési rendszer reformja. A pazarló, és egész „megélhetési segélyezett” rétegeket kitermelő szabályzás megváltoztatása érdekében egyes önkormányzatok már népszavazási kezdeményezést is indítottak.

A Magyar Demokrata Fórum konzervatív pártként tartalmilag egyetért az önkormányzatok törekvésével, azonban nem fogadhatja el, hogy ezen kérdés népszavazás útján dőljön el. Átgondolt, valódi eredménnyel járó törvényi szabályzás ugyanis csak a Parlament falai közt lefolytatott szakmai és politikai egyeztetések során jöhet létre. Ezért a Magyar Demokrata Fórum javasolja az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a szociális- és munkanélküli ellátások reformja érdekében.

Reméljük, javaslatunkat támogatja a Fidesz is, mely egyre több kérdésben tér vissza a valódi konzervatív politikához. A napokban például – korábbi elutasító álláspontját feladva – felsorakozott a Nemzeti Adószabadság Program azon tervezete mögé, mely a legszegényebb rétegek érdekében az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését célozza. A Magyar Demokrata Fórum üdvözli, hogy a Fidesz is belátja az áfa-terhek reformjának szükségességét, és támogatásáról biztosítja a kérdés napirendre vételét az Országgyűlés rendkívüli ülésén.  (Dávid Ibolya)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását