2024. április 25. - Márk

Dárdai Pál szerint a spanyolok megérdemelték

A spanyolok csodálatos játékkal, teljesen megérdemelten nyerték az Európa-bajnokságot, döntőbeli ellenfelük, a német csapat pedig a maximumot hozta ki magából - jelentette ki az MTI-nek szerdán Dárdai Pál.
2008. július 2. szerda 12:39 - Hírextra
A berlini Hertha - és egyben a magyar válogatott - középpályása emlékeztetett arra, hogy a spanyol együttes az egész torna során a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt és a legszebb, egyben a legtechnikásabb játékot nyújtotta.

A csapat egyetlen vereséget sem szenvedett, s a Casillas, Puyol, Senna, Xavi, Torres-tengely egyszerűen legyőzhetetlen volt. Ilyen, valamennyi csapatrészt átfogó tengellyel egyetlen másik válogatott sem rendelkezett - vélekedett Dárdai, kiemelve azt is, hogy a spanyolok nemcsak egyénileg, hanem rövid passzos csapatjátékukkal is domináltak.

A több mint 11 éve Németországban játszó, s éppen ezért a német labdarúgást kiválóan ismerő magyar játékos nagy eredménynek nevezte, hogy a németek eljutottak a döntőig. Ott azonban csalódást okoztak, hiányzott a korábban jellemző harci szellem, a győzni akarás és a lelkesedés.

 Dárdai szerint mindennek ellenére a német válogatott tudásához mérten a maximumot nyújtotta.
A berliniek kedvence egyébként a torna előtt az oroszokat tartotta a titkos favoritnak, szavai szerint a orosz válogatott nagyszerű focit játszott, az elődöntőben azonban megijedt a nagy lehetőségtől. A franciáktól és az olaszoktól Dárdai nem várt többet, viszont csalódást okoztak számára a legutóbbi Európa-bajnok görögök, valamint a házigazda svájciak.

A "német-magyar" középpályás szerint a magyar válogatott az Eb-n "osztrák szinten" teljesített volna. Örömmel idézte fel ugyan, hogy a válogatott közvetlenül az európai torna előtt két résztvevővel szemben is jól teljesített, legyőzve a görögöket, s döntetlent érve el a horvátokkal szemben.

Mindazonáltal úgy vélte, hogy ezekből a mérkőzésekből igazán komoly következtetést nem lehet levonni, mert barátságos, s nem tétmeccsek voltak. Az igazi megmérettetés szeptemberben Dánia ellen, az első világbajnoki selejtezőn következik - jelentette ki.

Végül Dárdai Pál az MTI-nek a következőképp állította össze az osztrák-svájci Európa-bajnokság "álomcsapatát": Casillas - Friedrich, Peppe, Puyol, Lahm - Senna - Schneider, Xavi, Christinao Ronaldo - Torres, Luca Toni
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását