2024. május 3. - Tímea, Irma

Talpmasszázs-világrekord

Talpmasszázs-világrekordot állítottak fel kedden Tajvan fővárosában, Tajpejben, ahol egyszerre ezer reflexológus és csaknem ennyi külföldi turista gyürkőzött neki a nagyszabású feladatnak.
2008. július 1. kedd 17:06 - Hírextra
A 2008-2009-es szezon az utazás éve Tajvanon, amely az idén 4 millióra, a tavalyihoz képest 7 százalékkal szeretné növelni az országba látogató külföldiek számát. A világrekord felállításának ötlete a tajvani idegenforgalmi hivatal illetékeseinek az agyából pattant ki, akik a szigetország
viszonylag megfizethető egészségügyi szolgáltatásaival kívánják növelni a turistaáradatot. Tajvan ugyanis olyan gyógyidegenforgalmi központtá szeretné kinőni magát, mint amilyen Thaiföld vagy Szingapúr. A vendégeknek egyaránt kínálnak egyszerű procedúrákat, ahogy bonyolultabb beavatkozásokat is, mint például szépészeti műtéteket.

A tajpeji Arénában ezer reflexológus és 860 külföldi turista - japán, dél-koreai, hongkongi, szingapúri, malajziai vendég - gyűlt össze. A reflexológusok nekigyürkőztek és negyven percen át gyúrták az összegyűltek talpát, míg megszületett az új világrekord. Ez annál is könnyebben volt kivitelezhető, mivel a korábbi csúcskísérletben mindössze 400 önkéntes masszíroztatta a talpát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását