2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Orbán a nagykövetekkel ebédel

A magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, amikor a Ma
2008. július 1. kedd 19:00 - Hírextra
A párt közleménye szerint a politikus April Foley, az Egyesült Államok nagykövetének meghívására ebéden találkozott a nagykövetekkel. A G-9 csoport - Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Olaszország - 2007 óta segíti a Transparency International munkáját Magyarország korrupciós kockázatainak felmérésében, a magyar parlamentáris, igazgatási, igazságszolgáltatási, választási és pártrendszer valamint a befektetői környezet átvilágításában - szerepel a dokumentumban.

Mint írták, a megbeszélésen szó esett a Fidesz számára kiemelkedően fontos korrupcióellenes küzdelem legfontosabb területeiről, így a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az információszabadságról, a médiáról, a párfinanszírozásról, a közszolgálat átpolitizáltságáról, valamint az igazságszolgáltatás és a rendőrség korrupciójáról, és az Állami Számvevőszék hatáskörének elégtelenségéről.

Orbán Viktor kijelentette: a jelenlegi kormány képtelen hatékony lépéseket tenni a korrupció visszaszorítása érdekében, inkább csak a nemzetközi kötelezettségeinknek való felszínes megfelelési törekvéseket lehet látni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását