2024. április 27. - Zita

Nem a víztől nem nől a fütyi

Mégsem a csapvíz okozza a pénisz születési rendellenességét - állítják amerikai kutatók. Bár néhány korábbi vizsgálat kapcsolatba hozta a klórozott vizet egyes születési rendellenességek gyakoriságának növekedésével, amerikai szerzők friss tanulmányukban
2008. július 1. kedd 08:53 - Hírextra
A hypospadias nevű rendellenességnél a húgycsőnyílás nem a pénisz végén, hanem annak alsó oldalán található. A rendellenesség körülbelül minden ezredik csecsemőt érinti.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) munkatársa, Tom J. Luben kollégáival 934, 1998 és 2002 között Arkansasban született fiú egészségügyi adatait elemezte. A gyerekek közül 320-nál jelentkezett a hypospadias nevű születési rendellenesség.

A kutatók a helyi víz összetételét vizsgálták, és az anyák vízfogyasztási szokásait. Megállapították, hogy azoknak az anyáknak, akik több klórozott csapvizet ittak, semmivel sem született nagyobb eséllyel hypospadiasos fia, mint a többieknek.

A tanulmány az Occupational and Environmental Medicine című munka- és környezetegészségügyi szaklap júniusi számában jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását