2023. szeptember 28. - Vencel

Maradhatott a jegyző

Nagykanizsán a többségben lévő fideszes képviselők kezdeményezték, hogy féléves próbaideje után szüntessék meg a helyi jegyző közszolgálati jogviszonyát, végül a Fideszből kiszavazó képviselők miatt mégis helyén maradhatott Tuboly Marianna.
2008. július 1. kedd 06:42 - Hírextra
A Fidesz nyolc önkormányzati képviselője kezdeményezte, hogy a féléves próbaidő lejártának utolsó napján szüntessék meg a jegyző közszolgálati jogviszonyát. Az ebben a témában összehívott rendkívüli közgyűlésen hétfőn többszöri ellenzéki kérdésre sem indokolták meg a többségben lévő fideszes képviselők, hogy miért nem elégedettek Tuboly Marianna munkájával. Indoklásuk szerint a közalkalmazottak jogállásáról szóló alapján a munkáltatónak nem kell indokolnia.

Az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ képviselői felidézték, hogy az elmúlt évben egymillió forintot fordított az önkormányzat arra, hogy kiválasszák a megfelelő jegyzőt, akit végül a teljes közgyűlés egyhangú döntéssel választott meg.

A Fidesz képviselőinek leváltási kezdeményezése ellenére hétfőn a név szerinti szavazáskor a frakcióból két képviselő a tartózkodás mellett döntött, így 12-11 arányban a másik oldal került többségbe és ezzel maradhatott pozíciójában a köztisztviselő.

A közgyűlésben kisebbségben lévő képviselők a döntés után rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak, mert úgy értesültek, hogy a városi televízió a szokásokkal szemben azért nem közvetíthette ezt a rendkívüli közgyűlést, mert azt "hatalmi szóval" megtiltották.

Cseresnyés Péter alpolgármester (Fidesz) az MTI-nek ennek kapcsán azt mondta: ilyen nem történt, ez a kormánypárt megszokott csúsztatása. Arra a kérdésre, hogy miért nem voltak elégedettek a jegyző munkájával, annyit mondott: a frakcióülésen szóba került, hogy az elmúlt fél évben semmit nem javult a hivatal munkája.

A rendkívüli közgyűlés összehívásának előzménye, hogy a múlt csütörtökön megtartott soros ülésen Marton István polgármester azt a határozati javaslatot terjesztette elő, hogy a közgyűlés támogatja a jegyzővel a próbaidő utáni további közös munkát. Erre akkor a szintén fideszes támogatottsággal megválasztott polgármester mellett két szocialista, egy városvédő és egy fideszes képviselő szavazott igennel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását