2024. május 13. - Szervác, Imola

Magyaryról elnevezett településfejlesztési program

Könyv alakjában jelentették meg Tatán kedden a város húsz évre szóló városfejlesztési tervét, a Magyary-tervet, melyhez négyszáznál több javaslat érkezett a város lakóitól. Az ünnepélyes könyvbemutatón Navracsics Tibor egyetemi docens, a Fidesz parlamenti
2008. július 1. kedd 19:15 - Hírextra
Mert, mint mondta, "egy településen nem csak a kötelező feladatokat kell ellátni, itt ennél többre vállalkoztak, hogy a város az övék legyen".

A terv vitaanyagát húsz lakossági fórumon ismertették az érdeklődőkkel, a beérkezett 400 javaslatot és az ezeket összefogó terveket közel egyéves munkával készítették el. A 180 oldalas könyv végén szerepel mindazok neve, akik javaslatukkal hozzájárultak a Magyary-terv elkészítéséhez továbbá a kiadványhoz mellékelt CD-n szöveghűen megtalálható az összes beérkezett vélemény, ötlet.
A dokumentum a településfejlesztés mellett fejezeteket szentel a vizek és zöldfelületek ügyének, az oktatásnak, a kultúrának, a gazdaságfejlesztésnek és a társadalmi szolidaritásnak.

A terv kidolgozásának apropóját az adta, hogy 70 éve egyesült Tata és Tóváros, és a térség fejlesztéséről akkor átfogó tanulmányt készített településhez kötődő neves tisztviselő, Magyary Zoltán. A kiadványban faximilében megjelentették Magyary 1938-ban megjelent "Mi lesz Tatatóvárosból" című, a két település egyesülésének hatását elemző vitairatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását