2024. május 9. - Gergely

Lemaradtunk Szlovákiától

A magyar társadalom helyzetértékelése túlzottan pesszimista, hiszen a szociális kiadások hányada, az inaktívaknak járó juttatások nálunk magasabbak, mint Szlovákiában, álljuk a versenyt a szlovákiai árakkal is, igaz, a bérekben van némi lemaradásunk.
2008. július 1. kedd 08:17 - Hírextra
A magyar lakosság háromnegyede helyesen úgy tudja, hogy nálunk magasabb az infláció, mint Szlovákiában - állapítja meg az 1500 fő megkérdezésével június közepén végzett kutatás, amelynek részletei a keddi Népszabadságban olvashatók. A válaszadók kétharmad része a munkanélküliséget is inkább nálunk honos problémának tartják, ám mindkét országban nagyjából a lakosság nyolc százalékának nincs munkája.

A magyarok körében azok a vélemények dominálnak, amelyek szerint a bérek és a szociális kiadások értéke Szlovákiában meghaladják a mi szintünket, s a magyarországi átlagkeresetet jócskán alábecsülik a válaszolók.

A lap kitér arra is, hogy a nyugdíjak esetében még pontatlanabbak voltak az összegszerű válaszok, és tévedések élnek a családi pótlék összegével kapcsolatban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását