2024. április 28. - Valéria

Hoff csúcsmentes győzelemmel folytatta

Az amerikai úszók olimpiai válogatóversenyének második napi döntőiben "megállt" az addigi világcsúcs-döntögetési folyamat: a finálékban és selejtezőkben született négy rekord után ezúttal "csak" kiváló teljesítményeket láthatott az omahai Qwest Center köz
2008. július 1. kedd 11:22 - Hírextra
Brendan Hansen, aki 100 m mellen csaknem két esztendeje őrzi 59.13 másodperccel a világrekordot, az elődöntőkben produkált 59.24 után a döntőben "gyengélkedett", legalább is ő maga bosszúsan fogadta, hogy 59.93-ra tellett erejéből. Más kérdés, hogy így is nyert és pekingi induló. Számonként a legjobb kettő szerez ötkarikás rajtjogot a válogatón.

"Kissé elégedetlen vagyok az időmmel, de ideges voltam a start előtt, mert mindenképpen biztosítani akartam a helyemet az olimpiai csapatban" - magyarázta a "bizonyítványát" Hansen. Katie Hoff második számában második győzelmét aratta: a 400 m vegyesen világcsúccsal elért nyitónapi sikert követően a folytatásban 400 m gyorson bizonyult verhetetlennek.

Az első nap 400 m férfi vegyesen fantasztikus világrekodot repesztő Michael Phelps 200 m gyorson, ahol nevéhez fűződik az eddigi legjobb teljesítmény (1:43.86 p), kiváló - 1:45.64 perces - idővel került be a magyar idő szerint szerda hajnali döntőbe. Barátja és riválisa, Ryan Lochte viszont még nálánál is nagyobb iramot diktált és 1:45.61-gyel élpozícióból várhatja a finálét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását