2024. május 8. - Mihály

Eltávolítottak egy bokáig éró pocakot

Elsírta magát örömében Natalja Sapkina, amikor először meglátta saját lábfejét: előzőleg több mint 60 kilogrammos, bokáig érő zsírkötényt távolítottak el hasáról az orvosok.
2008. július 1. kedd 11:01 - Hírextra
A boriszoglebszki illetőségű, most 32 éves nő normál testsúllyal született. A bajok akkor kezdődtek, amikor gyerekkorában sárgasággal kórházba került egy tapasztalatlan, fiatal orvos kezei közé, aki előírta számára a kezelést, majd maga elment nyaralni. Máig nem tudni, hogyan, de a kezelés visszafordíthatatlanul megváltoztatta a kislány anyagcseréjét. A néhány heti kórházi tartózkodás alatt 25 kilogrammot hízott. Hazatérése után mamája diétára fogta, de hiába evett szinte kizárólag aludttejet, egy hónap múlva újabb 15 kilogrammal volt súlyosabb.

Egyre tovább hízott és egyre magányosabb lett, míg végül már 220 kilogrammot nyomott és gyakorlatilag nem tudott mozogni. A hatalmas testsúlynál is nagyobb problémát okozott ugyanis, hogy nem egyenletesen hízott: hatalmas előre domborodó hasa alakult ki, amelyen akkora zsírkötény képződött, hogy a bokájáig ért.

Natalja végül elhatározta magát a nem kockázatmentes műtétre. Előre domborodó nagy hasa megmaradt, de a zsírkötény eltűnt, s a fiatal nő végre újra képes önállóan járni.
Még így is nagyon kövér, több mint 150 kilogrammot nyom, de konditerembe jár és igyekszik tovább fogyni, mert az orvosok attól tartanak, hogy a kötény visszatérhet.
Anyagcsere-problémájára ugyanis nem találtak magyarázatot, így gyógyítani sem tudják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását