2024. április 29. - Péter

Az igazit csak így tudod szeretni

Nem találhatjuk meg addig nagy szerelmünket, amíg önmagunkat nem szeretjük. Mindenkinek volt már olyan hete vagy napja, mikor nem szívesen nézett tükörbe. Nem tudott úgy felöltözni, hogy csinosnak érezze magát. Ha ez csak ritkán fordul elő, az nem baj, ám
2008. július 1. kedd 14:55 - Hírextra
Az, hogy ki mit gondol magáról, a szülőknek és a tanároknak köszönhető. Sajnos hazánkban nem fordítanak elég hangsúlyt a dicséretekre, csak arra, hogy miért tudják leszidni a gyereket.

– Akik nem szeretik önmagukat, nem tudnak beilleszkedni a társadalomba, és azt sem engedik, hogy a környezetükben élők szeressék őket. Annyira elidegenednek tőlük az emberek, hogy egyedül maradnak életük végéig. És az is előfordulhat, hogy magányukban olyan dolgokkal hívják fel társaik figyelmét, ami már törvénybe ütköző – mesélte Stemler Mihály mentálhigiénikus.

Az ilyen embereken nem lehet segíteni, ha nem akarják. Az első lépést kizárólag ők tehetik meg, hiszen míg nem ismerik meg és fogadják el önmagukat, addig más sem kerülhet közel hozzájuk.

– Először meg kell vizsgálniuk, hogy miben különböznek a többiektől. Át kell gondolniuk, hogy milyen apró örömforrások vannak az életükben.

A szakértő szerint érdemes egy énkép-testképet készíteni. Osztályozzuk magunkat 1-től 5-ig, és ha még ezek után sem szeretjük magunkat, akkor írjuk össze, hogy miket tettünk aznap jól. Így bebizonyíthatjuk magunknak, hogy tényleg hasznos emberek vagyunk a társadalom számára.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását