2024. április 28. - Valéria

A német nők is szeretik a focit

Az elmúlt hetek hatalmas szurkolói lelkesedése ellenére elmaradt a rekord Németországban az Európa-bajnoki mérkőzések televíziós nézettségét illetően. A német nők foci iránti érdeklődése azonban a legfrissebb felmérések szerint egyszerűen nem ismert határ
2008. július 1. kedd 12:15 - Hírextra
Az ARD közszolgálati televízió által közvetített vasárnap esti bécsi döntőt a képernyő előtt 25,96 millió néző tekintette meg. Ez az adat nem tartalmazza ugyanakkor az utcai kivetítők előtt szurkolók millióit, továbbá az országban élő nem uniós állampolgárokat, akiknek száma ugyancsak jelentős. A két évvel ezelőtti németországi világbajnokság televíziós - s utcai - nézettsége ennél mindenképp magasabb volt.

A nők azonban - mint a felmérésből kitűnt - feltartóztathatatlannak bizonyultak. Értesülések szerint a döntőt - de a német válogatott előző mérkőzéseit is - a képernyő előtt több nő szurkolta végig, mint férfi. S a hatalmas utcai kivetítők előtt hömpölygő tömegekben is minden korábbinál magasabb volt a gyengébb nem képviselőinek a száma.

Az elmúlt napok eseményei ugyanakkor azt is bizonyították, hogy a hölgyek nem csupán jelenlétükkel tűntek ki, hanem a futballal kapcsolatos mind elsöprőbb szakértelmükkel is. Szakértők szerint mindezért elsősorban Angela Merkel kancellár a "bűnös", aki valósággal elkápráztatta az országot lelkes szurkolásával, a gólok utáni kitörő örömével, legtöbbször jogos bosszankodásaival és megindító szomorkodásával, de nem utolsósorban a mérkőzéseket követő - "miniszterelnökhöz méltó" - kommentárjaival. Nem véletlen, hogy keddi értesülések szerint mind az ARD, mind a ZDF már azon gondolkodik, hogy a válogatott és a bajnoki mérkőzések kommentátorainak - eddig szigorúan csakis férfiakra osztott - szerepére nőt is szerződtet.

A hölgyek foci iránti növekvő rajongásának - mint az idézett szakértők magyarázták - több oka is van. Az egyik mindenképp a játékosok vonzereje, nem véletlen, hogy a Portugália elleni találkozót már csak Christiano Ronaldo miatt is rekordszámú nő nézte végig. Mindemellett egyre több a hölgyszurkoló a stadionokban is, s különösen a fiatalabbak számára egy-egy mérkőzés végigdrukkolása egy jó partival ér fel.

S egyre több az olyan fiatal lány is Németországban, aki Ballack, Ronaldo, Luca Toni és a többi kedvenc miatt focizni szeretne. Számuk a mostani Eb után minden bizonnyal növekedni fog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását