2024. április 28. - Valéria

Felmentett rendőrök

Felmentett a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vádja alól négy rendőrt a Fővárosi Bíróság hétfőn kihirdetett ítéletében; a bíróság szerint nem volt megállapítható, hogy valóban a vádlottak bántalmaztak két férfit 2006 őszén, a fővárosi zavargáso
2008. június 30. hétfő 14:06 - Hírextra

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A bíróság kimondta: az kétséget kizáróan megállapítható volt, hogy 2006. szeptember 21-én rendőrök intézkedés közben bántalmaztak egy férfit a Teréz körút egyik bérházának udvarán, egy másikat pedig a Nyugati téren, itt egyikük a videofelvétel tanúsága szerint rendőrbottal meg is ütötte a sértettet.
A bíróság szerint azonban nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy a vádlottak követték volna el a bűncselekményt. Az pedig, hogy a Nyugati téren a férfival szemben az egyik vádlott rendőrbotot használt, törvényes, szakszerű és arányos intézkedés volt, hiszen a sértett ellenszegült a rendőri intézkedésnek, így ebben a vádpontban bűncselekmény hiányában mentették fel a rendőrt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását