2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eltűntek a lótuszok

Eltűntek Los Angeles egyik legjellegzetesebb nyári jelképei, a híres-nevezetes lótuszvirágok.
2008. június 30. hétfő 22:02 - Hírextra
Az Echo park tavában, amelyet általában beborítanak a tündérrózsák, csupán a lótuszok satnya levelei láthatók. S történik mindez két héttel a hagyományos évi lótuszfesztivál előtt.

A lótuszok a legenda szerint azoknak a a növényeknek a leszármazottai, amelyeket Kínából hozott Aimee Semple McPherson hittérítő. A virágok mozisztárokká váltak 1974-ben, amikor a Kínai negyed című filmben Jack Nicholson Jake Gittes nyomozó szerepében körbeevezte a tavat.

A park illetékesei tanácstalanok, hogy mi is történhetett a tündérrózsákkal, amelyek nyolcvan év óta minden tavasszal rózsaszínű és krémszínű virágokkal borították be a víz tükrét.

"Azt hiszem, hogy a lótuszoknak vége, nem jönnek vissza" - mondta Thomas l. DeBoe, az Echo park tanácsadó testületének az elnöke.

A városi önkormányzat tizenhárom okból álló listát állított össze, amelyek a lótuszok vesztét okozhatták. Ezek között szerepel a rossz vízminőség, a kártevők, a betegségek. Los Angeles helyhatósága 60 millió dollárt (8,9 milliárd forintot) szán a tó és növényvilága rendbetételére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását