2024. április 28. - Valéria

Mikor vonzódik a pasi?

Amikor egy férfi és egy nő megismerkedik egymással, akár külső szemlélő is meg tudja mondani róluk, hogy ébredt-e vonzalom köztük vagy sem. Ennek a külső szemlélőnek viszont jártasnak kell lennie a metakommunikáció megfejtésében. A vonzalomnak ugyanis van
2008. június 29. vasárnap 07:23 - Hírextra
– Bizonyos mozdulatok, mint például az egymás felé fordulás, a szemkontaktus, a testtartás, a nő és férfi közötti távolság, a mell kidüllesztése, a lábfej tartása vagy a pupilla állapota mind árulkodnak arról, hogy valaki érdeklődik-e irántunk vagy sem. Ha a velünk szemben ülő pupillája kitágul, az a tetszés jele, ezt szokták „hálószoba szemnek” hívni – mondta el Dr. Sebestyén Tamás, pszichológus.

Egy negatív gondolat hatására viszont összeszűkül a szembogár, ezt mindenki megfigyelheti saját magán tükör segítségével. Ha egy asztalnál ülő társaságból két ember beszélget egymással, de az egyikük lábfeje nem a társalgópartner felé fordul, azzal önkéntelenül is jelzi, hogy ő igazából mással szeretne megismerkedni. Amennyiben a férfi és a nő vonzódik egymáshoz, a közöttük lévő távolság intim zónán belülre esik, vagyis egy méter tíz centinél kevesebb.

Nagyon fontos szerepet játszanak az illatok is, ez a természetes testillatot jelenti, amit a feromonok szabályoznak. A feromonokat a bőr alatti mirigyek termelik, és ha a páros nem illik össze, akkor általában egymás testének illatával nincsenek „kibékülve”. Bármennyire tetszene a párnak kiszemelt külseje és személyisége, ha ezen a területen nem passzolnak, akkor búcsút inthetnek a szerelemnek.

– Az okos nő olyan parfümöt használ, ami hasonlít a saját testillatához. A férfiak ritkábban fedik el, sőt olyan is akad, aki végigsimít a hónalján, aztán pedig az arcán, hogy a feromonok még jobban érzékelhetőek legyenek. Az ismerkedéskor a kommunikáció nyolcvan százalékát teszi ki a testbeszéd, és csak a maradék húsz százalék marad a szavaknak. A fent említetteken kívül a beszéd módja, a hanghordozás is erősen befolyásoló tényező – tette hozzá Dr. Sebestyén Tamás.

A metakommunikáció ösztönösen működik, viszont tanulni is kell. Leginkább a férfiaknak fontos, hogy több időt fordítsanak a testbeszéd elsajátítására, hiszen a nők sokkal fogékonyabbak rá, könnyebben fejezik ki magukat. Bár a hölgyek körében is akkor fejlődik ki igazán ez tudás, amikor gyermekük születik, és megtanulnak olvasni a kisded jelzéseiből.

Emellett a gyengébbik nem beszédközpontja az agyban háromszor nagyobb, mint a férfiaknak, így amíg nekünk napi nyolc-kilencezer szó a szókincsünk, addig a teremtés koronáinak csupán négyezer. A hanghordozásra is érdemes figyelni, mert minél mélyebb a hang, annál nagyobb intellektusra utal. Egy „rikácsoló” férfi szájából nem hangzanak olyan szépen a bókok, mint egy mély, kellemes orgánumú alfa hím torkából, akinek kitágulnak ránk a pupillái.
Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását