2024. április 28. - Valéria

Guinness-rekord lesz a harmadára fogyott hízó?

Guinness-rekordernek terjesztették elő Kínában azt a disznót, amely a harmadára fogyott le a május 12-i földrengés miatt, mivel 36 napon át jószerivel csak faszenet evett és esővizet ivott.
2008. június 29. vasárnap 09:38 - Hírextra
A sertést egy múzeum fogadta be, amely azt ígéri, hogy élete végéig gondját viseli az állatnak. Az élethossziglan nem disznóvágásig értendő, hanem a disznó természetes kimúlásáig.
A múzeum igazgatója büszkén hangoztatja, hogy a sertés a kínai kitartás jelképe.

Az állat nagy sztár lett Kínában, már az is felmerült, hogy túlélési történetéből filmet csinálnának - adta hírül a kínai sajtó.

A szecsuáni katasztrófa előtt amúgy még másfél mázsát nyomott a sertés, de amikor rábukkantak a romok közt, alig lehetett ráismerni, "csontváza" lett régi önmagának. Egy szemtanú szerint inkább kecskének tűnt, mint disznónak.

A sertés ólja összedőlt a földrengésben. Az állat faszenet azért ehetett, mert az épület felső szintjén azt tároltak. A faszén ugyan nem éppen kalóriadús, ám nem is mérgező és némiképp elfojtja az éhségérzetet.

Normális esetben egy disznó nem bírja öt napnál tovább étlen-szomjan. A szecsuáni példány feltehetően azért maradhatott életben, mert mozdulni sem bírt a romok között, így alig pazarolt kalóriát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását