2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fordulat Olaszországban

A várakozásokkal teljes ellentétben májusban erősödött az üzleti élet és a fogyasztók bizalma Olaszországban, ami azzal biztat, hogy az euróövezet harmadik legnagyobb gazdasága a második negyedévben is növekszik.
2019. május 29. szerda 15:53 - HírExtra
 

Az olasz statisztikai hivatal, az ISTAT szerdán közölte, hogy feldolgozóipari bizalmi indexe 102,0 pontra emelkedett az áprilisi 100,8 pontról, ez a legmagasabb érték január óta. A Reuters által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy az index 100,4 pontra csökken.

Az ISTAT kompozit üzleti bizalmi indexe, amely átfogja a feldolgozóipart, a kiskereskedelmet, az építőipart és a szolgáltatásokat, az áprilisi 98,8 pontról 100,2 pontra ment fel, 2018 novembere óta a legmagasabbra.

A fogyasztói bizalmi index az előző havi 110,6 pontról 111,8 pontra emelkedett, jóval meghaladva a 110 pontos elemzői várakozásokat.

Az olasz gazdaság az első negyedévben 0,2 százalékkal bővült a megelőző három hónaphoz képest, és így sikerült maga mögött hagynia a múlt év második felében kezdődött technikai recessziót, amikor a GDP két egymást követő negyedévben csökken.

A kormány hivatalosan 0,2 százalékos növekedést vár az idén, de Giovanni Tria gazdasági miniszter a múlt héten jelezte, hogy ő többre számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását