2024. május 5. - Györgyi

Fővárosi milliók civil szervezeteknek

A közbiztonság javítását célzó pályázataik alapján 2002-2004-ben 20 millió forint körüli támogatást kapott a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti szakbizottságától néhány olyan civil szervezet, amelyek a Zuschlag János ellen zajló büntetőeljárásban érintett
2007. október 4. csütörtök 19:47 - Hírextra

A Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága szocialista elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy még a nyáron bekérte az ügyészség néhány, 4-5 évvel ezelőtti önkormányzati támogatás dokumentumát. Egyebek közt az érintett bizottsági ülések jegyzőkönyveit és a határozatokat, valamint a pályázatokról véglegesen döntést hozó fővárosi közgyűlési határozatokat. Ez utóbbiakból egyértelműen kiderül, hogy a közgyűlés esetenként egyhangúan, vagy jelentős többséggel, ellenzéki szavazatokkal is támogatta a Zuschlag-ügyben érintett civil szervezeteket - tette hozzá.

Danielisz Béla ismeretei szerint ez ügyben az ügyészség nem hallgatta ki a bizottság tagjait, titkárait és őt magát sem. Arról viszont informális tudomása van, hogy a főpolgármesteri hivatal több dolgozóját már kihallgatta az ügyészség, s ez ügyben folyamatos levélváltás volt az ügyészség és a főpolgármesteri hivatal között - jegyezte meg.

Az elnök felidézte, hogy a kérdéses időszakban a pályázatokat eltérő módon zsűrizték. Volt év, amikor a közgyűlés által választott bírálóbizottság, ellenzéki tagokkal, s volt, amikor a teljes szakbizottság volt a bíráló. Mindkét esetben azonban a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés hozta meg - szögezte le.
Danielisz Béla érthetetlennek, illetve kampányízű fellépésnek tartja, hogy az önkormányzat több fideszes képviselője, sajtókíséret mellett, követelte tőle a négy-öt évvel korábbi iratokat. Hozzátette, hogy egyiküknek, aki éveken át polgármester volt, korábban tudnia kellene, hogy az előző önkormányzati ciklus dokumentumait az irattárakban őrzik. Megjegyezte, érdekes az is, hogy a fideszes képviselőtársai úgy állítják be az egész ügyet, mintha ők jöttek volna rá valamire. Az Élet és Irodalom című hetilap azonban már a nyáron tételesen foglalkozott azzal, hogy a civil szervezetek mikor, mennyi támogatást kaptak a fővárosi önkormányzattól.

Az elnök közölte azt is, hogy a fővárosi főjegyzőtől csütörtök délután kapott tájékoztatás szerint az egyik civil szervezet visszautalta a fővárosnak a korábbi milliós támogatását. A szervezetek egyébként korábban elszámoltak a pályázati támogatásokkal - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását