2022. augusztus 16. - Ábrahám

Autós gyorsesküvőket terveznek a svédek

Autós gyorsesketést tervez a svéd egyház a drive-in éttermi kiszolgálás mintájára, ám nem azért, mert hagyományos tempóban már nem győzi összeadni a párokat, hanem, hogy népszerűsítse és egyszerűsítse a házasságkötést.
2008. június 28. szombat 12:00 - Hírextra
Az újítás a jövő hónapban lesz egy veteránautós felvonuláson. Eddig 36 pár kérelmezte előre az autós gyorsesküvőt, de a helyszínen is lehet majd "rögtönözni". Egy-egy pár összeadása hét percig tart majd, ám hamar lezajlik az egész, mivel egyszerre tíz lelkész lesz szolgálatban. Így fejenként 4 pár esetén sem tart tovább fél óránál az egész.

"Az esküvők egyre inkább elüzletiesednek, ami kedvünk ellen való. Szeretnénk a szertartást egyszerűbbé tenni és földközelibbé" - mondta az "ég embere", Jerker Asterlund lelkész, a fő kezdeményező.

A házasságok várható tartósságát illetően, csak remélhető, hogy nem igazolódik, a "hamar munka ritkán jó" tapasztalati tézis.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását