2024. április 25. - Márk

Renaissance Me! - koncertsorozat szerdától

A Reneszánsz Év-2008 keretében Renaissance Me! címmel fél éven át tartó koncertsorozat indul jövő szerdán azzal a céllal, hogy napjaink zenei stílusai mellett a régebbi és a mai irányzatok keveredését is bemutassa - mondta el Náray Márton szervező az MTI-
2008. június 27. péntek 09:39 - Hírextra
A koncertsorozatnak Budapest mellett több vidéki állomása is lesz, egyebek mellett Veszprém, Pécs, Debrecen, Győr, valamint Kapuvár.

A Renaissance Me! megnyitóját rendhagyó módon két napon tartják, két különböző fővárosi helyszínen. A Millenáris Fogadóban július 2-án a reggae, a dub és elektronikus zene elemeit ötvöző osztrák Dubblestandart zenekar szórakoztatja a közönséget, míg másnap, július 3-án a Holdudvar Galériában a Reneszánsz Év és a film.hu képregény-pályázatának legkiválóbb munkáit mutatják be. Ezt követően az experimentális zenét játszó francia Little Ballroom zenekar vezeti be a hallgatókat a sanzon új évszázadába. Fellép a Ludditák együttes és a Secta Chameleon is.

A sorozatban szeptember 19-én a Millenárison a flamencót az akusztikus hangszerekkel keverő spanyol La Shica együttes lép fel, míg szeptember utolsó hétvégéjén szervezik meg a közép-kelet-európai zenére fókuszáló RegiON fesztivált Debrecenben, Győrben és Bécsben - közölte Náray Márton. Hozzátette: a rendezvényen egyebek mellett szlovén, horvát, osztrák és magyar zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A tematikus év eseményeit szervező programiroda a Hungarofesttel és a Film.hu-val együttműködve Mátyás királyról szóló képregények elkészítésére írt ki pályázatot. A munkákban nem a régi históriákat kellett feleleveníteni, hanem azok alapján egy XXI. századi, "közöttünk járó" Mátyás-történet megrajzolását várták a versengésbe benevezőktől. A győztesek április 26-án, a könyvfesztiválon kapták meg díjaikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását