2024. május 14. - Bonifác

Nem lesz leépítés?

Irányítóként vagy kivonuló mentőként továbbra is a mentőszolgálat alkalmazottja marad a hívásközpontok átszervezésénél érintett mintegy 60 dolgozó többsége - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója egy pénteki lapinformáció
2008. június 27. péntek 18:15 - Hírextra

A Magyar Nemzet pénteken arról írt, hogy az átszervezések miatt körülbelül hatvan ember munkahelye szűnik meg, közülük akad, aki más irányító központban dolgozik tovább, mások mentőautókon teljesíthetnek szolgálatot. Egy-két dolgozónak pedig végkielégítéssel szűnik meg a munkaviszonya.
Győrfi Pál tájékoztatása szerint a mentőszolgálat csak azoktól kényszerül megválni - előreláthatóan néhány dolgozótól - akik egyik felkínált lehetőséget sem fogadták el.
Közlése szerint a változtatások a sürgősségi ellátás hatékonyabbá tételét, a betegek gyorsabb, megfelelőbb ellátáshoz jutását szolgálják.

A kommunikációs igazgató felidézte, hogy a segélyhívások korábban a legközelebb eső "hívásfogadó helyre" futottak be, ahol e tevékenység tárgyi és személyi feltételei is hiányosak voltak.

Az átalakítást a technikai feltételek megteremthetőségének függvényében, ütemezve végzik. 2006-ban a korábbi 86 helyett 26 központ jött létre (akkor még nem volt megoldható a telefonvonalak további centralizálása), a közeljövőben pedig (a szükséges szabályzások, munkaügyi folyamatok befejezése után) kialakul a 20 központból álló rendszer - írta közleményében az igazgató.
Az új rendszerben a segélyhívások az ország 20 hívásfogadó-mentésirányító központjába futnak majd be, ahol a kiépülő informatikai háttér, valamint a feladatra kiképzett szakszemélyzet tudásának segítségével a mentőegységek tevékenysége szervezettebbé, a segítség helyszínre érkezése gyorsabbá, biztonságosabbá válik.

Győrfi Pál szerint a hívásfogadó központ helyszíntől távolabbi elhelyezkedése nem rontja az ellátás színvonalát, a beteghez továbbra is a szükséges helyismerettel rendelkező, helyszínhez legközelebbi mentőegységet riasztják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását