2024. május 5. - Györgyi

Újabb eredmények a kajak-kenu OB-ról

Az első fordulóban győztes Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor alkotta kajaknégyes kikapott 1000 m-en a Sík Márton, Beé István, Boros Gergely és Bozsik Gábor összeállítású egységtől a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely eg
2008. június 27. péntek 18:18 - Hírextra

Előzetesen mindenki azt várta, hogy a háromszoros ötkarikás bajnok Kammerer Zoltán vezette hajó lesz Vereckeiék legnagyobb ellenfele, de aztán végül nem így lett. Előbbi egység nem tudott beleszólni az elsőség sorsában, s bár sokáig vezettek, végül Gyökösék is lemaradtak az aranyéremről, ugyanis Síkék remek hajrával - ha csak orrhosszal is, de - megelőzték őket az utolsó métereken.

"Számomra nem okozott meglepetést a végeredmény, benne volt a pakliban" - mondta a befutó után Angyal Zoltán szövetségi kapitány, megerősítve, hogy az érintett két egység egy hét múlva újra vízre száll.

A párosok között - a már biztos pekingi induló Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, illetve Kozmann György, Kolonics György duó távollétében - a kajakosoknál a Börcsök Balázs, Salga István, a kenusoknál pedig a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kettős diadalmaskodott a leghosszabb távon.
Az ob öt olimpiai számban válogató, a másik hét számban már korábban eldőlt, hogy ki, illetve kik képviselhetik az országot Pekingben (női K-1 500 m: Kovács Katalin; férfi K-2 500 és 1000 m: Kammerer, Kucsera; C-1 500 és 1000 m: Vajda Attila; C-2 500 és 1000 m: Kozmann, Kolonics).
Pénteken újabb két számban egyenesedett ki a kérdőjel: férfi K-1 1000 m-en (Benkő Zoltán) és női K-4 500 m-en (Kovács, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics Natasa).
Szombaton 10 órától az 500 m-es előfutamokat rendezik az ob-n, 15 órától az 500 m-es és a női K-1 1000 m-es döntők szerepelnek a programban. A férfi K-1 és a női K-2 500 m olimpiai válogató lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását