2024. április 28. - Valéria

Manipulált vidéki sajtó

Miközben a magyar sajtót az erre hivatott intézmények megszorításokkal ugyan, de általában szabadnak minősítik, ez a megállapítás kevéssé vonatkozik a döntő többségében közpénzen működő, sok száz helyi lapra, rádióra és televízióra, internetes portálra -
2008. június 27. péntek 14:33 - Hírextra

"A nyilvánosság hatalmi manipulálása ebben a szférában általánosnak mondható. Ezek a médiumok - ma már tudomásul vett gyakorlatként - többnyire a helyi önkormányzati testületek túlsúlyos oldalának, jellemzően a polgármesternek rendelt propagandaeszközök" - írják, három - számos hasonló közül kiragadott - példát említve.

Megfogalmazásuk szerint Magyarországon ma több száz lap, televízió, rádió, internetes portál működik, másfelől sok száz újságíró dolgozik - az akár tágan értelmezett - sajtószabadság keretein kívül rekedve; mint írják, a MÚOSZ elnöksége tiltakozását fejezi ki "a közszolgálati sajtót érintő sérelmek, a sajtószabadság megsértése miatt".

Egyben jelzik: levélben fordulnak az ügyben az önkormányzati miniszterhez, az ORTT elnökéhez, valamint tájékoztatják a helyzetről az EBESZ bécsi irodáját és Hegyi Gyula európai parlamenti (EP) képviselőt, aki korábban a helyi hatalomtól független médiával kapcsolatban ajánlásokat nyújtott be az EP kulturális bizottságához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását