2024. április 16. - Csongor

Kisebbségben a házasok

A legfrissebb felmérések szerint Nagy-Britanniában a történelemben először a felnőtt lakosság körében kisebbségbe kerültek a házas emberek. Emelkedik a válások száma, terjed az élettársi kapcsolat, a házasodási kedv pedig évszázados mélyponton van a szige
2008. június 27. péntek 23:39 - Hírextra
A válási adatok romlása és az élettársi kapcsolat terjedése miatt mára kevesebb felnőtt él házasságban a szigetországban, mint egyedül vagy más kapcsolati formában.

A statisztikai hivatal adatai szerint 2005-ben több mint 43 millió 16 év feletti ember élt Nagy-Britanniában. Közülük mindössze 21,6 millió élt házasságban.

Az egyedülállók több mint 14 millióan voltak - az adatok szerint ide tartoznak azok is, akik együtt élnek valakivel -, mintegy 4 millió elvált ember élt az országban és 3,3 millió özvegy.

Angliában és Wales-ben 2006-ban mindössze 236 ezer házasságot kötöttek, ez 1895 óta a legalacsonyabb szám.

Többen rámutatnak: mindennek az emberek egészségére és a gazdaságra is jelentős hatása lehet. Az egyedülállók számának növekedésével romlanak az egészségügyi mutatók, az emberek rosszabb anyagi helyzetben élnek és gyakoribbá válik az alkohol- vagy a droghasználat.

Az adatok alapján a statisztikusok arra következtetnek, hogy 2031-re a felnőtt nőknek mindössze 40 százaléka, a férfiaknak pedig 46 százaléka él majd házasságban.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását