2023. november 28. - Stefánia

A borsodi önkormányzat nem kéri a nemzetbiztonság segítségét

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat nem kíván nemzetbiztonsági védelmére megállapodást kötni a nemzetbiztonsági szolgálattal; erről csütörtöki ülésén döntött a megyei közgyűlés.
2008. június 27. péntek 07:44 - Hírextra
Ódor Ferenc (Fidesz) közgyűlési elnök előterjesztése alapján többségi szavazással határozott a megyei közgyűlés arról, hogy a kormányhatározat nyomán felajánlott együttműködési megállapodást nem kívánja megkötni a nemzetbiztonsági szolgálattal.

Kormos Dénes, az ellenzékben lévő MSZP frakcióvezetője ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a kormányrendeletet sokan félreértelmezik, szó sincs arról, hogy kötelező lenne a nemzetbiztonság szolgáltatásának igénylése, ugyanakkor nem lenne baj, ha bizonyos eljárásoknál ezt a megyei önkormányzat igénybe venné.

Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter a parlamentben ezzel kapcsolatban korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetbiztonsági védelem semmilyen többletjogosítványt vagy felhatalmazást nem ad, célja a segítségnyújtás annak érdekében, hogy időben észleljék a törvénytelenség szándékát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását