2024. március 29. - Auguszta

Új öregotthont avattak

Százötven személyes bentlakásos idősotthont adtak át Salgótarjánban csütörtökön. A beruházás csaknem másfélmilliárd forintos címzett támogatásból valósult meg.
2008. június 26. csütörtök 18:34 - Hírextra
A Salgótarján baglyasaljai városrészén megépült létesítményre azért volt nagy szükség, mert Nógrád megyében mintegy 700-an várakoznak idősotthoni elhelyezésre - mondta az átadási ünnepségen Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

Korózs Lajos arra is kitért, hogy míg 1990-ben azonos volt Magyarországon a 60 évesnél idősebbek és a 14 évesnél fiatalabbak száma, addig 2030-ra az várható, hogy a 70 év fölöttiek többen lesznek, mint a 25 év alattiak, és ez nem csak hazai, hanem európai tendencia is.

Az 5.600 négyzetméter alapterületű, 1,3 hektáros területen fekvő Baglyaskő Idősek Otthona 1,68 milliárd forintos címzett támogatásból épült meg a Nógrád megyei önkormányzat beruházásában. Az önkormányzat - amely eddig Bátonyterenyén, Mizserfán és Salgótarjánban működtetett idősotthonokat, összesen 440 embernek - 240 millió forintnyi saját erőt biztosított a fejlesztéshez.
Becsó Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: az akadálymentesített otthonban - amely 82 embernek ad munkát - 300 adagos konyha működik, és klubot, kápolnát, betegszobákat is kiépítettek benne. Az elnök példaértékűnek nevezte, hogy a beruházáson mindvégig Nógrád megyei vállalkozások és munkások dolgoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását