2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Dávid Ibolya Amerikában tárgyalt

A vízummentességről, az Amerikában élő magyarok jogainak gyakorlásáról és együttműködési lehetőségekről tárgyalt Dávid Ibolya, az MDF elnöke amerikai látogatása során.
2007. április 22. vasárnap 17:29 - Hírextra
Az Amerikában élő magyarok továbbra is a kettős állampolgárság bevezetését szeretnék elérni, az ehhez szükséges lépéseket azonban Dávid Ibolya szerint a politikának kell megtennie, és nem egy népszavazás bizonytalan kimenetelésre bízni a kérdést. Az MDF elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy pártja már háromszor nyújtotta be a parlamentnek a kettős állampolgárság bevezetéséről szóló törvényjavaslatot és valószínűleg ezt ismét meg fogják tenni, úgy látja ugyanis, hogy a politkának kell vállalnia a felelősséget ebben a kérdésben.

Dávid Ibolya amerikai látogatásakor kongresszusi és alapítványi képviselőkkel, határon túli magyar szervezetekkel és a Nemzetbiztonsági Tanács főigazgatójával is találkozott. Tájékoztatása szerint szinte mindenütt szóba került a hazai poltikai élet megosztottsága és az volt a vélemény, hogy a magyar belpolitikában tapasztalható kompromisszum képtelenség sem a nemzetközi, sem a gazdasági kapcsolatoknak nem tesz jót.

Dávid Ibolya amerikai találkozóin ugyancsak szinte mindenütt szóba került a Magyarország vízumentességének kérdése is. Az MDF elnöke úgy tapasztalta, hogy már nemcsak a szándék érezhető, hanem eljárás is indult a vízumkényszer megszüntetésére. Azt a tájékoztatást kapta George Bush is elkötelezett az ügyben, és hamarosan tárgyalhat az ügyről a kongresszus két háza közötti egyeztetést végző szakbizottság.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását