2024. április 30. - Katalin, Kitti

Júliusban folytatják sztrájkot

Júliusban folytatják a vasutasok a sztrájkot, ha addig nem születik megállapodás a MÁV vezésével - értesült a HavariaPress.
2008. június 26. csütörtök 18:31 - Hírextra
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) MÁV-Start társasági választmánya csütörtöki ülésén ellenszavazat nélkül foglalt állást a sztrájk folytatásáról. A választmány felszólította a sztrájkbizottságot, hogy amennyiben addig nem születik megállapodás követeléseikről, júliusban folytassák a sztrájkot.

A szakszervezet a kiszervezés folytán a MÁV Gépészet ZRt-hez, a MÁV Trakcióhoz, valamint a MÁV-Start ZRt-hez került vasutasok részére 10 százalékos, alapbérarányos kihelyezési pótlékot követel. A MÁV-Start esetében ezen felül az idei évi bérfejlesztés során legalább 6,9 százalékos alapbéremelést követelnek, az eddig megajánlott 2,9, illetve 3,4 százalékos helyett. A sztrájkolók ezeken felül minden vasutas számára nettó 250 ezer forint egyszeri kifizetését is követelik a MÁV Cargo ZRt. privatizációjából a jövőben befolyó vételárból.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását