2024. április 29. - Péter

Visszavonták a mentőspályázatot

Visszavonta a 4,1 milliárdos, uniós pénzzel is támogatott, a mentésirányítás fejlesztésére kiírt közbeszerzését kedden az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A tenderkiírás sérti a versenysemlegességet - írta a szerdai Népszabadság.
2008. június 25. szerda 08:07 - Hírextra
A napilap úgy tudja: Székely Tamás egészségügyi miniszter tett "vissza nem utasítható ajánlatot" az OMSZ vezetőinek a tender megújítására. Ismertetésük szerint a Heti Világgazdaság múlt heti számában konkrét szövegrészekkel alátámasztva írta meg, hogy szerinte sok sebből vérzik az OMSZ tenderkiírása. Az idézett kitételek ugyanis azt sejtették, mintha egyetlen cégre, a Siemensre szabták volna a feltételeket. A legalacsonyabb ár helyett a kiválasztásban a döntő szempontként az szerepelt, hogy ki ajánl minél több "egyéb extra szolgáltatást" az OMSZ-nek.

A cikk a furcsaságok közt említette azt is, hogy az Egészségügyi Minisztérium 2007-ben már kifizetett 3,6 millió forintot egy addig e piacon ismeretlen cégnek a mentőszolgálat vállalatirányítási és mentésirányítási rendszerének kialakításához szükséges informatikai munkáért. Az továbbra is homályban maradt, hogy pontosan mit csinált az érintett cég, az viszont kiderült, hogy annak ügyvezetője, Kepe Gábor korábban Gál Ilona, a tárca akkori szakállamtitkárának iskolatársa volt. Szintén az ellentmondások közé sorolta a lap azt is, hogy évekkel korábban a most megvalósítandó feladatot az észak-alföldi régió három megyéje ötvenmillió forintból modellezte volna. Az ezt a feladatot közbeszerzési eljáráson elnyerőkkel azonban az OMSZ új főigazgatója indokolás nélkül szerződést bontott. A cég pert indított a mentőszolgálat ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását