2024. április 27. - Zita

Senki nem a nyitófordulóból indul ki

Habár a spanyolok a csoportkör első fordulójában 4-1-re legyőzték az oroszokat, valószínűsíthető, hogy a csütörtöki, bécsi elődöntő egy egészen más mérkőzés lesz a labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 25. szerda 13:09 - Hírextra
A június 10-ei meccsből több szempontból sem lehet kiindulni. Egyrészt a háromgólos különbség csalóka, hiszen egyértelmű és fölényes spanyol sikert sugall, holott az oroszoknak is számos lehetőségük, illetve kapufájuk volt a találkozón, azaz kicsit több szerencsével jóval szorosabb eredmény születhetett volna. Másrészt amíg a spanyolok formájukat illetően inkább lefelé ívelő pályán vannak, addig az oroszok meccsről meccsre jobban, eredményesebben és hatékonyabban futballoznak.

Luis Aragonés együttese éppen az oroszok elleni bemutatkozó mérkőzésen játszott a leglendületesebben. Azóta valahogy lelassultak a spanyol támadások, a százszázalékos mérleggel vett csoportkörök után, az olaszok elleni negyeddöntőben pedig már gólt sem sikerült szereznie a kissé enervált képet mutató "vörös armadának". A holland mester, Guus Hiddink gárdája viszont a vereséget követően szoros mérkőzésen legyőzte a címvédő görögöket, majd Andrej Arsavin visszatérésének (is) köszönhetően a svédek elleni, továbbjutásról döntő találkozón egyenesen sziporkázó játékkal zsebelte be a három pontot. A negyeddöntőben pedig egészen parádés teljesítménnyel múlta felül az addig hibátlan és szintén remeklő hollandokat.

"Ha azt gondoljuk, hogy az orosz csapat ugyanolyan lesz, mint a nyitómeccsen, akkor végzetes hibát követünk el" - jelentette ki Cesc Fabregas, aki a mindent eldöntő 11-est belőtte az olaszok ellen. Az Eb után leköszönő Luis Aragonés is igen óvatosan fogalmazott, egyúttal a riválist irányító kollégáját dicsérte: "Nehéz lesz meglepni Hiddinket, de meg fogjuk próbálni."

Az oroszoknak ezúttal sem a támadások hatékonysága, hanem elsősorban a védekezésük megszervezése miatt kell aggódniuk, ugyanis eltiltás miatt nem léphet pályára a hátsó sort összefogó Gyenyisz Kologyin, akit vélhetően Vaszilij Berezuckij helyettesít majd.

Hiddink ugyanazt a játékot ígéri támadásban, amit eddig nyújtott a csapata: "Mi mindig olyan futballt játszunk, amely a technikai képzettségre épül, és ezt bármikor öröm nézni."

Elődöntő:

Oroszország-Spanyolország, csütörtök 20:45 ó
--------------------------------------------
Bécs, Ernst Happel Stadion, v.: Frank De Bleeckere (belga)


A várható kezdőcsapatok:

Oroszország:
------------
Igor Akinfejev - Alekszandr Anjukov, Vaszilij Berezuckij, Szergej Ignasevics, Jurij Zsirkov - Szergej Szemak, Gyinyijar Biljaletgyinov, Konsztantyin Zirjanov, Igor Szemsov - Andrej Arsavin, Roman Pavljucsenko

Spanyolország:
--------------
Iker Casillas - Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila - Marcos Senna - Andres Iniesta, Xavi, David Silva - David Villa, Fernando Torres
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását