2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Oláh Zoltán díja

Oláh Zoltánnak, a Magyar Állami Operaház első magántáncosának ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Haller János, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.
2008. június 25. szerda 22:30 - Hírextra

A Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díj - rövid nevén Magyar Táncdíj - a Philip Morris Magyarország által 1993-ban alapított Magyar Balett-díj utóda.
A fődíjat és az ifjú tehetségeknek járó junior-díjat minden évben az a két magyar táncművész nyeri el, akik a művészeti tanács szerint kiemelkedő teljesítményükkel jelentős mértékben járultak hozzá a magyar táncművészet értékeihez, s akik a világ színpadain méltón képviselhetik a magyar táncművészetet.

A szakmai zsűri elnöke Szakály György balettművész, tagja pedig Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Kovalik Balázs, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Schell Judit színésznő és Szemere Katalin újságíró.
A szerdán Győrben megrendezett díjátadó gála része a VI. Magyar Táncfesztivál programjának. A gálával a nemrég elhunyt ifj. Nagy Zoltánra, az első díjazottra emlékeztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását