2024. április 27. - Zita

Építészeti díj a sportcsarnoknak

Egy fürdőépület és egy sportcsarnok terve, valamint egy visegrádi családi ház és az Enersys cég budapesti székháza kapta meg az idén a Média Építészeti Díjat - közölte a szervező építészfórum.hu pénteken az MTI-vel.
2007. november 9. péntek 19:50 - Hírextra
A harmadik alkalommal kiadott elismerést nyilvános zsűrizés keretében ítélte oda a média képviselőiből álló zsűri. A közönség az építészfórum.hu-n és az Index hírportálon szavazhatott a legjobbnak tartott építészeti tervre, illetve megvalósult épületre - mondta Molnár Emil, az építészfórum.hu ügyvezetője.

Tájékoztatása szerint az idén összesen 82 pályázat érkezett a díjra, ezek közül az építészeti honlap látogatóinak szavazatai alapján 8 tervet és 8 megvalósult épületet választottak ki. Ezek kerültek az internetes közönség és a zsűri elé.

Az építészfórum.hu szakmai olvasói - akik másfél-két héten át adhatták le szavazataikat - Rudnai Eszter diplomamunkáját, vagyis egy, Valenciába álmodott fürdőépület tervét tartották a legjobbnak.
Az Index olvasói egy napig szavazhattak a legszebbnek tartott, már megvalósult épületre. Az internetezők tetszését az előző évekhez hasonlóan egy családi ház nyerte el: Páricsy Zoltán - a portálon csak "hobbitszállásnak" titulált - visegrádi háza.

Az újságírókból álló zsűri döntése alapján a megépült projektek közül az Enersys vállalat székháza, Nagy Csilla és Tóth Zoltán építész munkája kapott díjat. A terv kategóriában a 4ARCh építészcsoportnak ítélték oda az elismerést a Pilisvörösvár határába tervezett városi uszoda és sportcsarnok tervéért.

A zsűri elnöke Rózsa Péter (MTV - Kultúrház) volt, tagjai: Devich Márton és Sümegi Noémi (Heti Válasz), P. Szabó Ernő (Magyar Nemzet), Földes András (Index), Jakus Ibolya (HVG), Szalai Anna (Népszabadság) és Dániel András (Figyelő).
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását