2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem bírnak magukkal

Egyre nehezebben fegyelmeznek az angol iskolák tanárai, akiknek egyik kedvenc büntetőeszközük a felfüggesztés - derül ki hivatalos brit adatokbók, amelyek szerint több mint 2000 gyereket küldenek haza naponta az iskolákból viselkedési problémák miatt.
2008. június 25. szerda 23:15 - Hírextra
A hivatalos adatok szerint tavaly az angol iskolákból több mint 434 ezer diákot zártak ki vagy függesztettek fel. A diákok felét erőszakos viselkedésük miatt elzárták, mert magatartásuk veszélyt jelentett diáktársaikra és tanáraikra.

A riasztó adatok szerint több tízezer angol iskolást kellett tavaly kiküldeni az órákról rasszista vagy szexuális megnyilvánulások, drog- vagy alkoholprobléma és lopás miatt.

Csak az általános iskolákban a tanároknak több mint 46 ezerszer kellett alkalmazni az elzárás eszközét - ez 10 százalékkal több, mint a 2003/2004-es tanévben. A tanárok 3000, 4 és 5 éves gyereket küldtek haza a tanórákról.

Mindeközben a középiskolákban 7,7 százalékkal csökkent a kizárások száma, egy másik büntetőeszköz, a meghatározott idejű felfüggesztés egyre népszerűbbnek bizonyul: számuk 4,3 százalékkal nőtt tavaly.

Miniszterek szerint a kizárások csökkenése és a felfüggesztések számának növekedése azzal magyarázható, hogy utóbbi azon rövid, de erős büntetőeszközök közé tartozik, ami csak néhány napig tart, és általában sikeresen, csírájánál lehet elfojtani vele a problémát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását