2023. november 28. - Stefánia

Ki építheti a kijevi Olimpiai Stadiont?

Két cég maradt versenyben a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének is otthont adó kijevi Olimpiai Stadion átépítéséért. Jurij Pavlenko sportminiszter elmondta, hogy egy szakértőkből álló bizottság csütörtökön dönt a kivitelezőről: a brit Foster and
2008. június 25. szerda 19:24 - Hírextra

Eredetileg egy tajvani cég végezte volna el a munkálatokat, az ukrán kormány azonban kedden felbontotta az ázsiaiakkal kötött szerződést és csütörtökre ígérte az új kivitelező bejelentését.
Az Olimpiai Stadionnal kapcsolatos munkálatok csúszása az egyik legkomolyabb gond az előkészületek során.

Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke januárban figyelmeztette az ukránokat a kandidálás során vállalt és az UEFA által jóváhagyott határidők betartására. A szervezők júliusig kaptak haladékot a problémák megoldására, az elmaradások behozására.

A francia sportvezető egy szemlebizottság élén a jövő héten látogat el a két rendező országba, Ukrajnába és Lengyelországba. A házigazdáknak a lemaradások behozása mellett azt is garantálniuk kell, hogy meg tudják oldani az infrastrukturális nehézségeket és időben elkészülnek azok az autópályák, repülőterek és szállodák, melyek az Eb lebonyolításához feltétlenül szükségesek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását