2024. április 29. - Péter

Gémesi három pekingi érmet szeretne

A magyar jégkorongsport távlati célja, hogy a válogatott hosszú távon gyökeret eresszen az A csoportban, valamint, hogy az országnak sikerüljön világbajnokságot rendeznie - jelentette ki Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke a Baross étte
2008. június 25. szerda 06:30 - Hírextra
Az elnök a sportágtörténeti sikernek számító feljutás kapcsán azt nevezte döntőnek, hogy az Alba Volán játékosai megedződtek az osztrák ligában és a válogatott többi tagja is külföldi bajnokságokban szerzett tapasztalatokat. Kangyal Balázs csapatkapitány hangsúlyozta: minőségben és mennyiségben is más munkát végeztek, mint korábban.

Studniczky elmondta, hogy a jégkorongban évről évre 15 százalékkal nő az igazolt játékosok száma, az U20-as és az U18-as válogatott is egyre fejlődik és mindez reményt ad arra, hogy 2014-re egy ütőképes, megfiatalított csapata legyen Magyarországnak, amely - esetleg hazai pályán - eséllyel veheti fel a küzdelmet a világ élvonalával.

Ezután Gémesi György, a Magyar Vívó Szövetség elnöke volt a Sportfogadó vendége, aki kijelentette: optimistán tekint a pekingi olimpia elé, ahol három érmet, köztük egy aranyat vár versenyzőitől. Mindezt arra alapozza, hogy a szövetségnek sikerült egy olyan struktúrát kialakítania, amelynek hatására nőtt a rivalizáció a magyar vívók között, elindultak sportágfejlesztési programok és a felkészüléshez szükséges állami támogatásokat is megkapták.

Az elnök hozzátette: bár jelenleg Magyarországon 1.600-ra csökkent az igazolt vívók száma, a világversenyeken általában így is sikerül az első öt közé kerülniük a versenyzőknek. Gémesi beszélt még arról is, hogy Gödöllőn szeretne egy nemzeti vívócentrumot létrehozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását