2024. május 3. - Tímea, Irma

Az Advertum szerint megvannak a megegyezés elvi alapjai

Az Advertum Kft. szerint megvannak az elvi alapok a megegyezéshez a profi futballklubok marketingjogairól. "A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga és a Profi Liga Kft. is nagyon nyitott az együttműködésre"
2008. június 25. szerda 11:57 - Hírextra
 Klausmann Viktor, az Advertum Kft. szóvivője elmondta: "Meghatározott reklámfelületekre, melyek az összesnek egy részét képezik, a rádiós közvetítési jogokra és új marketingeszközök telepítésére vonatkozna a megállapodásunk a klubokkal. Ez már jó alapnak tekinthető, bár biztos akadnak olyan klubtulajdonosok, akikkel további egyeztetésekre lesz szükség. Az új marketingeszközökről még nem árulhat el sokat, de olyan módszerek bevezetését tervezik, melyek külföldön legalább másfél évtizede működnek."

Jelenleg a bankhitelek felvételével kapcsolatos adminisztratív ügyek intézése zajlik, ez várhatóan a jövő hét elejére fejeződik be, utána folytatódik az egyeztetés a klubokkal.

Az Advertum Kft. a kormány kezességvállalása mellett 5,2 milliárd forint hitelhez juthat, úgy, hogy ebből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig befektet egy országos médiarendszer kiépítésébe és működtetésébe. A Profi Liga Kft. az első és másodosztályú klubokat tömörítő MHLL tulajdonában van.

A Hír TV honlapja szerint az Advertum Kft. korábbi tulajdonosa, Sziky Gyula és 13 társa ellen csődbűntett miatt folyik eljárás, a vádlottakat már meghallgatta a kecskeméti bíróság. A honlapon az is olvasható, hogy titkosszolgálati értesülés szerint a kormányzati kezességgel lehívható 5,2 milliárdos hitelből 500 milliót adóparadicsomokban bejegyzett cégeken keresztül akarnak kimenteni.

"Sziky Gyula kisebbségi tulajdonos volt az Advertumban, több mint egy éve semmi köze sincs a céghez, az eljárás pedig a nyíregyházi futballklub körül történtekhez köthető, ezeknek a dolgoknak semmi közük az Advertumhoz" - reagált a hírre Klausmann. "Adóparadicsomba sem akar senki, semmilyen pénzt menekíteni, a különböző médiumokban megjelent, velünk összefüggésbe hozott pontatlan és valótlan állítások ellen az ügyvédeink minden esetben megteszik a szükséges lépéseket."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását