2024. április 19. - Emma

Hoszabbítás várható az elődöntőkben

A négy negyeddöntő közül csak egy dőlt el a rendes játékidőben a labdarúgó Európa-bajnokságon, s a statisztika szerint jó esély van rá, hogy az elődöntőben is túlóráznak majd a csapatok, esetleg csak 11-esek döntenek a továbbjutásról.
2008. június 24. kedd 13:54 - Hírextra
Amióta az Eb mezőnyét 16 válogatott alkotja (1996), a 25 negyed-, elő- és döntő közül 11 ért véget 90 perc után, 14 esetben viszont hosszabbításra került sor, s kilencszer csak a büntetők döntöttek.
Az Eb-k történetében 1976-ben vezették be a 11-eseket, a premiert a finálé jelentette, ahol Csehszlovákia - többek között Panenka máig emlegetett góljával - 5-3-ra bizonyult jobbnak az NSZK-nál.

A németeknek ez volt az egyetlen mérkőzésük, amelyet ily módon veszítettek el az összes világ- és Európa-bajnokságot tekintve. Ugyanakkor öt alkalommal kerültek ki győztesen a büntetőpárbajból, ami rekord a maga nemében.

A négy évvel ezelőtti, 2004-es portugáliai Eb-n a két elődöntő közül a görög-cseh összecsapás hozott hosszabbítás, a későbbi aranyérmes hellének 1-0-ra nyertek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását