2024. május 6. - Ivett, Frida

Légiközlekedés gondatlan veszélyeztetése

Légiközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen a vasárnapi nagybajomi helikopterbaleset miatt - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.
2008. június 23. hétfő 16:26 - Hírextra

A kaposvári, a pécsi és a zalaegerszegi kórházba szállított súlyos sérültek közül senki nincs életveszélyben - mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A helikopter roncsait Kaposújlakra szállították, ahol a Nemzeti Közlekedési Hatóság Repülésbiztonsági Igazgatósága és a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakértői vizsgálják meg, és igyekeznek kideríteni a baleset okait.


Vasárnap délután a Somogy megyei Nagybajom külterületén a felszállás után nem sokkal tizenöt-húsz méter magasról a fákra zuhant, majd a fölbe csapódott egy helikopter öt utasával. A helikoptert üzemeltető kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a Gazella típusú bérelt gép magáncélú repülést végzett. A helikopter a Csányi Sándor tulajdonában lévő Alexander Kft.-é. Az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának cégétől úgynevezett "szárazbérbe" vették a gépet, azaz csupán a helikoptert kapták meg, pilótát nem biztosítottak hozzá.


A Somogyi Hírlap értesülései szerint a gép Csányi Sándor birtokáról, a nagybajomi régi munkásőrbázisról szállt fel, és a sérültek a bankvezér ismerősei. A helikopteren tartózkodók a megyei lap szerint a vadkárt akarták felmérni a mezőgazdasági területen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását