2024. március 29. - Auguszta

Gombavadászat

Az ismertebb ehető és mérgező fajok mellett ritka és különleges gombákkal ismerkedhetnek meg szakember segítségével a Duna-Dráva Nemzeti Park által szervezett túra résztvevői június 28-án, szombaton.
2008. június 23. hétfő 15:25 - Hírextra
A Baranya megyei Kárász község határát bejáró túrán a résztvevők láthatnak ehető tinórufajokat, a húsok mellé köretként vagy levesbe, salátába való galambgombafajokat és egy Magyarországon ritka gombafajt, a piruló galócát, amely nyersen mérgező, de főzve ehető. Ugyanakkor árusítása nem engedélyezett, mert könnyen összetéveszthető a mérgező légyölő galócával vagy a párducgalócával.
Ezen kívül nagy őzlábgomba, keserűgomba, gyilkos galóca és további kalapos gombafajok figyelhetők még meg a túrán, bár hogy pontosan melyek, az nagymértékben függ az időjárástól, hiszen a nedvesség és a hőmérséklet befolyásolja a gombák növekedését - mondta a távirati irodának Komlós Attila, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációs menedzsere.
A program időtartama három óra. A résztvevők délelőtt tíz órakor találkoznak Kárászon, a templom előtti téren. További információ a www.ddnp.hu honlapon található vagy a 72/518-221, 72/518-222 telefonszámon kérhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását