2024. április 19. - Emma

A legbőkezűbb adakozó

Közel félmilliárd fontot ajánlott fel jótékony célra egy londoni fedezeti alap vezetője, és ezzel elnyerte a legbőkezűbb brit adakozó címet. Chris Hohn, a The Children,s Investment Fund (TCI) befektetési alap vezetője 466 millió fontot (140 milliárd forin
2008. június 23. hétfő 11:14 - Hírextra
Egyéni donorként Nagy-Britanniában még soha nem ajánlottak fel ekkora összeget jótékony célra - jelentette a brit média.

A jelenleg 41 éves Hohn úgy alapította meg a TCI-t öt évvel ezelőtt, hogy a bevételének bizonyos százaléka automatikusan egy hozzá kötődő alapítvány, a Children,s Investment Fund Foundation (CIFF) számlájára folyjon be. A kedvezményezett alapítványt Hohn felesége, Jamie Cooper-Hohn irányítja.

A CIFF világszerte több különböző projektet támogat, többek között az AIDS elleni küzdelmet elősegítő Clinton Alapítványt, egy árva gyermekeket támogató programot Malawiban, illetve hozzájárul a segélyezéshez a polgárháború sújtotta szudáni Dárfúr tartományban.

A Hohn házaspár az elmúlt négy évben összesen 240 milliárd forintnak megfelelő fontot költött jótékony célra. Jamie Cooper-Hohn elmondása szerint a céljuk az, hogy a fedezeti alapból befolyó bevételt radikális és tartós szociális változások finanszírozására fordítsák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását