2024. április 26. - Ervin

Jól "odacsapnak"

Nyolc hatóság összehangolt munkájának eredményeként indulhat átfogó ellenőrzésekre a Kánikula Kommandó; az ország turisztikailag frekventált területein június 30-a és augusztus 25-e között dolgozó egységeket egy kormánydöntés alapján állítják fel - jelent
2008. június 22. vasárnap 07:07 - Hírextra

Az akciónak kiemelt célterülete lesz a Balaton és környéke, ahol a tavalyi akcióban ellenőrzött 6.050 vendéglátó-ipari egység 72 százaléka ellen merült fel kifogás valamilyen szabálytalanság miatt - mondta a szóvivő a fogyasztóvédelemi hatóság adataira hivatkozva.

A kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatóra az első Siófok Expresszel érkező kormányszóvivő a szezonális expresszvonattal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Siófok város és a MÁV-Start közötti üzleti megállapodás révén beindított járat környezetbarát és a személygépkocsinál költségkímélőbb közlekedést biztosít a főváros és a Balaton között.

A június 21-e és augusztus 24-e között közlekedő új, Flirt típusú motorvonat minden szombaton és vasárnap reggel 8.15-kor indul a Déli Pályaudvarról és 18.40-kor indul vissza jó két óra alatt teljesítve a távot.

A szóvivő arra is emlékeztetett, hogy az idén a tavalyinál jóval több rászoruló - alacsony jövedelmű, fogyatékkal élő vagy nagycsaládos - juthat pályázat révén üdülési csekkhez.
Míg az elmúlt évben 43 ezer rászorult jutott ilyen támogatáshoz, addig idén csaknem 65 ezer ilyen ember kedvezményes üdültetéséhez járul hozzá a rendszer több mint 2 milliárd forint értékben - tette hozzá.

A sajtótájékoztatóra érkező kormányszóvivő és Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a tájékoztató kezdete előtt biciklire ültek, hogy részt vegyenek a MÁV által a Balaton keleti medencéjében hagyományteremtő szándékkal elindított családi kerékpártúra útra bocsátásán.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását