2024. április 16. - Csongor

Nekünk fontos

A kormány napirendjén továbbra is szerepel a nemdohányzók védelméről szóló törvény, ez a következő időszak egyik legfontosabb politikai ügye - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel szombaton annak kapcsán, hogy a Hírszerző arról írt, a kisebbségi kormányzás
2008. június 21. szombat 18:03 - Hírextra

A portál úgy tudja, hogy korábban, februárban többször felmerült ugyan a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása, ám akkor az MSZP nem akarta a népszavazás előtt magára haragítani az embereket.

Daróczi Dávid az MTI-nek elmondta, a kormány széles körű társadalmi vitát kezdeményez arról, hogy szigorítsák-e a törvényt, s milyen széles körben tiltsák be a dohányzást. Emlékeztetett arra, hogy Európában sokféle megoldás létezik.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása azért nincs benne az egészségügyi tárca idei törvényalkotási programjában, mert a társadalmi vita időigényes. Fontosabb az, hogy a társadalom, a szakmai szervezetek alaposan "végigbeszéljék" a kérdést, mint az, hogy milyen gyorsan kerül a törvényjavaslat az Országgyűlés elé - közölte Daróczi Dávid.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását