2024. április 30. - Katalin, Kitti

"Monnyon le...."

A hevesi MSZP szerint jogellenesen biztosított 15 évre szóló adómentességet a városi rendelőintézetet működtető cégnek a település fideszes többségű önkormányzata - tájékoztatta a városi szocialista frakció vezetője szombaton az MTI-t.
2008. június 21. szombat 17:43 - Hírextra

Ezért felszólítják Csáki Zsigmond polgármestert, hogy módosítsa az előnytelen szerződést, ha pedig nem képes a várost megfelelő módon irányítani, akkor arra is, hogy oszlassa fel a képviselő-testületet - közölte Sárándi István.

A politikus emlékeztetett arra: a megkötött szerződés szövegéből kiderül, hogy az Agria Ügyelet Kft. a vagyonkezelés teljes időtartamára mentesül a helyi adók megfizetése alól, holott az érvényben lévő jogszabályok erre nem adnának lehetőséget.

Csáki Zsigmond nem először vét a rendeletek, törvények ellen: korábban, a helyi szociális otthon működtetésbe adása miatt 13 millió forintos büntetést kapott a város a közbeszerzési szabályok megsértése miatt, egy másik, 15 milliós büntetést pedig a tervezett sportcsarnok építését megelőző közbeszerzési eljárás során elkövetett szabálytalanságok miatt róttak ki a városra - sorolta a frakcióvezető.

Miközben a város vezetése egyeseknek olyan kedvezményeket biztosít, melyek súlyos milliókba kerülnek, óvodabezárással, iskolai csoportok megszüntetésével és létszámleépítéssel kívánja foltozgatni a település forráshiányos költségvetését - közölte Sárándi István.

A szocialistákat minősíti, hogy valamennyi, az önkormányzati beruházások kapcsán indult eljárás mögött az MSZP feljelentése áll - reagált az MTI-nek a vádakra Csáki Zsigmond.
Ebben a helyzetben arra bíztatja az MSZP-t, hogy tegyen újra feljelentést. Ugyanis ennek nyomán kiderül, hogy a szerződés vitatott pontja kiállja-e a jogszerűség próbáját - szögezte le.

A továbbiakban elmondta, hogy miközben az MSZP több pénzt ígért az önkormányzatnak, az elmúlt két évben 470 millió forintnyi állami támogatást vont el a központi költségvetés a településtől.

Ugyanakkor az MSZP által emlegetett, a várost elmarasztaló eljárások egyike sem zárult le jogerősen - tette hozzá.
Végül hangsúlyozta, hogy 2005-ben és 2006-ban az akkori szocialista városvezetés összesen 75 millió forinttal igényelte túl az oktatási normatívát, amelyet most kell visszafizetnie az önkormányzatnak.

Ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy Sárándi Istvánnak kellene lemondania képviselői mandátumáról, hiszen a túligénylés idején ő volt az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke - mondta Csáki Zsigmond.

Az ügy hétteréhez hozzátartozik, hogy a Fidesz vezette önkormányzat annak az Agria Ügyelet Kft.-nek adta át a helyi rendelőintézet működtetését, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke. Csáki Zsigmond viszont tagja a szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzat Fidesz-frakciójának, amely hevesen ellenzi a megyei kórház hasonló, funkcionális privatizációját. Mindennek nyomán a párton belül kezdeményezés indult Csáki és Magyar kizárására is a Fideszből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását