2023. február 6. - Dorottya, Dóra

Komoly károk kommunikálója

Orbán Viktor meggondolatlan kijelentései komoly károkat okoznak Magyarországnak, a Fidesz elnöke nem ismeri az ország tényleges lehetőségeit a jövedéki adó csökkentése terén - mondta Szabó Lajos szocialista képviselő az MTI-nek szombaton.
2008. június 21. szombat 17:56 - Hírextra

Orbán Viktor nemrégiben "adósságkonvertálásról, átütemezésről, adósságcseréről" beszélt. Az ilyen mondatok komolyan elbizonytalanítják a piacokat, a bizalom aláásása pedig komoly károkat okoz az országnak - mondta a kormánypárti honatya.
A Fidesz elnökének legutóbbi megnyilvánulása, amely a jövedéki adó csökkentésének lehetőségéről szólt, azt bizonyítja, hogy nem ismeri Magyarország valós lehetőségeit e téren. "Vagy félretájékoztatták, vagy tudatosan állít valótlanságokat. Egyik sem túl hízelgő rá nézve" - tette hozzá Szabó Lajos.

Orbán Viktor állításával ellentétben az uniós tagállamok nem a maguk "kénye-kedve" szerint állapítják meg a jövedéki adó mértékét. Éppen az Orbán-kormány fogadta el Magyarországra nézve kötelezőnek a 2003. január 1-jei jövedéki adószintet, és nem kért kivételt átmeneti időre a gázolaj jövedéki adójának megállapítására - emlékeztetett a szocialista politikus.

A jelenlegi kormány már élt azzal a valós lehetőséggel, ami a jövedéki adó csökkentését eredményezheti a gázolaj esetében. 2008. május 23-án a kormány derogációt kért a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának csökkentése érdekében, amelynek európai uniós elbírálása után lehet a kedvezmény mértékéről beszélni - tette hozzá.

A lakosság esetében különböző támogatási formák részben már élnek, ilyen a gázártámogatás, amelyre a költségvetés 80 milliárd forintot irányoz elő, illetve jelenleg áll kidolgozás alatt a távfűtés támogatása, amelyre 20 milliárd forint körüli összegben lehet számítani - mondta Szabó Lajos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását