2024. április 23. - Béla

Japán csillagászok összefogása

Japán legnagyobb obszervatóriumainak csillagászai egy csillag összehangolt vizsgálatával akarnak megbizonyosodni arról, létezik-e Földön kívüli élet.
2008. június 21. szombat 16:05 - Hírextra

A hosszú éjszakákon át folyó közös megfigyelésre és a kapott eredmények elemzésére valamikor a jövő év során kerül majd sor. A csillag még nincs meg, de nyilván olyat szemelnek majd ki, amelyikről a legvalószínűbbnek gondolják, hogy otthont adhat egy földönkívüli civilizációnak.

A tucatnyi vagy még több csillagászati központ összefogása azért fontos, mert így nagyobb eséllyel szűrik ki az élet nyomaira utaló jeleket. A tudósok ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy nagyon halvány a remény az "alienek" felfedezésére.

"Az életben legalább egyszer mindenki kíváncsi lesz arra, hogy végtelen-e a világegyetem, és tényleg élnek-e benne földönkívüliek" - magyarázta a kutatóprogram motivációit az egyik japán csillagász.
Az ázsiai szigetországban egyébként nem újdonság az alien- és ufókutatás. A téma tavaly is nagy port vert fel, amikor egy parlamenti honatya azt a kérdést szögezte a kormánynak, hogy valaha is megerősítette-e az ország a földönkívüliek létét? A kormány kategorikus nemmel válaszolt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását